9. lokakuuta 2016

DIY: Crochet purse


Tarvitset: n. 75g Bali -puuvillalankaa, virkkuukoukun nro. 4, 2kpl D-renkaita (25mm), napin (23mm), paksua ompelulankaa, neulan, sakset ja vanhan laukun kabiinilukkoisen hihnan.

Laukun mitat: 16,5 x 18 cm x 1 cm.



Laukun rungon virkkaus: Luo 50 ketjusilmukkaa ja sulje ne renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa tämän jälkeen 1300 kiinteää silmukkaa. Näin 26 ensimmäistä riviä ovat valmiit.

D-renkaiden kiinnitys: Ota yksi D-rengas ja virkkaa se työhön kiinni viidellä kiinteällä silmukalla. Virkkaa tämän jälkeen 20 kiinteää silmukkaa. Toista tämä vaihe kahdesti. Näin rivin 27. on valmis. Virkkaa vielä D-renkaan kaarevan kohdan päälle 18 kiinteää silmukkaa niin että metallia ei näy. Virkkaa tämän jälkeen 20 kiinteää silmukkaa. Toista samalla tavalla 18 kiinteää silmukkaa toisen D-renkaan kaarevaan kohtaan. Virkkaa vielä 19 kiinteää silmukkaa ja päätä rivi piilosilmukalla. Näin rivi 28 on valmis.


Laukun pohjan umpeen virkkaus: Käännä työ nurinpäin. Tarkista, että työ on suorassa D-renkaisiin nähden ja virkkaa työn alareuna umpeen kiinteillä silmukoilla. Päätä rivi piilosilmukalla ja käännä laukku oikein päin.

Laukun kiinnityslenkki: Luo 15 ketjusilmukkaa. Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa ja luo sitten 3 ketjusilmukkaa. Jätä väliin 2 ketjusilmukkaa ja kiinnitä koukulla oleva ketjusilmukka viidenteen ensimmäisen rivin ketjusilmukkaan kärjestä katsoen. Virkkaa rivi loppuun kiinteillä silmukoilla. Päättele!


Kiinnityslenkin ja napin ompelu laukkuun: Ompele kiinnityslenkki paksulla ompelulangalla keskelle laukun takaosan yläreunaa. Katso napille paikka ja ompele nappi paksulla ompelulangalla laukun etuosaan kiinni.

Ota jo olemassa olevasta laukusta hihna lainaan ja näin laukku on valmis käytettäväksi ^^.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti