17. lokakuuta 2016

DIY: Knee Ripped Jeans


Etsin pitkään kaupoista tuunattavaksi sopivia farkkuja kuitenkaan niitä löytämättä. Eikä omasta vaatekaapistakaan monia farkkuja löydy, sillä omistan yhdet farkut ja yhdet lappufarkut. Näistä toiset pääsivät kuitenkin hetken pohdinnan jälkeen tuunauksen kohteeksi ja pienen suunnittelun jälkeen kaivoin ompelulaatikosta tarvikkeet. Kaupasta kävin ostamassa muutamalla eurolla mattoveitsen ja lehdet otin kotoa lehtikorista. 

Tuunattavat farkut olivat Zaran Basic Dept. Crafted farkut (Autumn 2014). Täydelliset istuvuudeltaan niin reisistä kuin takapuolesta. Tässä ne nyt ovat ja tuli kyllä niin makeet tee se itse reiän polviin -farkut että huh huh.


1. Pue farkut päällesi ja merkitse seistessäsi kynällä polvilumpion keskikohta ja alareuna. Piirrä lopuksi kaareva viiva lahkeen sivulta sivulle. Ota farkut pois jalasta.

2. Laita kiiltäväpintainen lehti lahkeen sisään polven kohtaan ja viillä kynällä piirretty alaviiva auki. Pue farkut päälle ja testaa sekä seisten että istuen, että viiltokohta on hyvä. Merkitse samalla seistessä haluamaasi kohtaan yläviiva johon teet viillon. Ota farkut pois jalasta.

Itse piirsin aluksi valkoisella kangaskynällä ja testattuani tuntui että rei'istä tulee liian pienet ja piirsin mustalla kynällä uudet. Tein alaviillon mustan viivan mukaan ja yläviillon valkoisen viivan mukaan. Kannattaa siis olla toai tarkka ettei rei'istä tule liian suuret. 


3. Laita taas lehti lahkeen sisälle ja viillä yläviiva auki. Toista sama toiseen lahkeeseen. Mattoveitsen sijasta voi käyttää saksia, jos haluaa suoran ja tasaisen leikkausjäljen.

4. Pue farkut ja katso, että viilletyt aukot ovat miellyttävät. Ota farkut pois ja käännä ne nurinpäin ja siisti viiltokohdat saksilla. Lopuksi laita farkut pesuohjeen mukaiseen pesuun, jotta kynän jäljet lähtevät pois.


Pesun jälkeen kannattaa vielä käydä reiät läpi ja siistiä saksilla jo siltä tuntuu. Itse suurensin molempia reikiä heti pesun jälkeen märkänä ja siksi reikien yläreunat ovat kuvassa noin huolitellut. Alareunasta näkee, miltä reuna tulee näyttämään pesun jälkeen. Farkuista tuli täydelliset, mutta harmi vaan, että ilmat alkavat olemaan sen verran viileitä, ettei näillä farkuilla tarkene enää ulkona ilman Stay Up -sukkia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti