22. joulukuuta 2016

Kuin pää kolmantena jalkana


Joulun alusviikko on kiireinen halusin tai en. Yleensä pienoinen kiire ja yleinen härdelli ovat sitä aikaa kuvaavimmat sanat. Sitä kaikki joulun alusviikot ovat olleet ja on tälläkin kertaa, saa juosta pää kolmantena jalkana.

Tämä on ollut kaikin puolin erilainen viikko, sillä L oli kotona vielä maanantain ja tiistain kun työt olivat poikkeuksellisesti Espoossa. Maanantaina sai tehdä toiselle aamupalan ennen töihin lähtöä. Töissä sai juosta koko päivän, mikä ei poikennut yhtään viime aikaisista työpäivistä. Töiden jälkeen juoksin labraan, luulin jotenkin ettei minun olisi tullut kiire, mutta tuli kuitenkin. Illalla kävin vielä viemässä pussillisen jouluksi tilattuja tuotteita Kallioon ja se reissu venyi yhden super huipun naisen kanssa kuulumisten vaihtamisen ja koiran kanssa leikkimisen vuoksi reilun kahden tunnin mittaiseksi. Mikä ei siis todellakaan haitannut. ^^ Tiistaina olin koko päivän kiinni asiakastyössä enkä ehtinyt hoitamaan asioita jotka olisin halunnut ja jotka olisi pitänyt hoitaa. Töiden jälkeen käytiin reippaalla kävelylenkillä tihkusateesta huolimatta ja ajatus ei pysynyt poissa työkiireistä vaikka kuinka yritin. Alkuillasta katsottiin juuri ilmestynyt The Affairin uusin jakso ja pötköteltiin sohvalla, täydellistä. Sain itseni edes hetkeksi irti ajattelusta ja töistä. Eilen keskiviikkona vasta härdelli olikin, toivon vaan että tämä helpottaa joskus. Sain toki mennä töihin vasta puoli kymmeneen mutta poisotettavia ylityötunteja on kertynyt jo niin paljon etten oikein tiedö saanko ensinnäkään kaikkia pakollisia töitä hoidettua ja riittääkö työtunteja enää välipäiville. Huh..

Mutta löytyy tämän kaiken härdellin keskeltä ainakin yksi positiivinen asia. Yhden oleellisesti jouluun kuuluvan asia kanssa olen kuitenkin ollut erittäin jämpti joka vuosi, tai ainakin jokainen vuosi viimeisen viiden vuoden aikana. Olen nimittäin hankkinut kaikki joululahjat jo hyvissä ajoin. Minun ei luojan kiitos ole tarvinnut lähteä enää iltaisin keskustaan joululahjaostoksille, se tästä vielä olisi puuttunut. Usein olen aloittanut lahjojen hankinnan jo lokakuun lopussa, mutta viimeistään marraskuun alussa. Sitä ennen on toki saanut tehdä aktiivista tontun työtä, mutta yleensä olen aina saanut toiveet ja tarpeet selville. Tänä vuonna kaikki oli erittäin helppoa, tiesin suhteellisen nopeasti mitä kullekin hankin.

Vielä tämä ja huominen päivä, sitten pari päivää joulua ja sitten painetaan taas niska limassa välipäivät ja toivotaan että tunnit riittävät työvuorolistan viimeisessä viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti