3. heinäkuuta 2013

DIY: Korurasia

DIY: Korurasia
Löysin kuukausi sitten kirpputorilta ruskean rasian ja tiesin heti että tämä on uusi tuleva korurasiani. Asia sain kuitenkin hautua parisen viikkoa kaiken muun kesäpuuhastelun ohella ja viime viikollasain kaikki tarvittavat osat rasiaa varten. 

Tarvikkeet: Vanha rasia, Helmi kalustemaalia, pensseleitä, pesusienen paloja, sanomalehtejä, ruuvimeisseli ja muovisen välijakajat.
Ihan ensimmäisenä irroitin rasiasta kaikki lukko-osat ja kulmaraudat. Sitten vaan sanomalehteä lattialle, pensseli käteen ja maalipurkki auki.
Maalasin ensimmäisenä rasian molemmat osat molemmilta puolilta pensselillä kolmeen kertaan. Maali kuivuu pintakuivaksi tunnissa, mutta maalailuihin meni puolitoista päivää, koska en halunnut hätiköidä rasian valmistumisen kanssa. 

Tämän jälkeen vaihdoin pensselistä kahteen erilaiseen sieneen.
Töpöttelin neljännen kerroksen maalia vanhalla kasvojenpesusienellä, joka oli muutenkin lähdössä roaskiin, niin sitä oli hyvä hyödyntää vielä kerran.
Tämän jälkeen töpöttelin vielä viidennen kerroksen maalia autopesusienestä leikatulla sienen palasella, VALMIS.
Kun maali oli kuivunut kokonaan, täysin kuivaksi 16. tunnissa, ruuvasin lukko-osat ja kulmaraudat paikoilleen. Korurasian välijakajat teetätin Tampereen Liikeacryl Oy:ssä.

Maalasin rasiaa kolmena päivänä ja nyt se on komeilemassa paraatipaikalla lipaston päällä, toisen korurasian päällä. Rasian tekemiseen kului ainoastaan 50ml maalia (7,95€), yksi pensseli (0,80€), pari palaa sientä ja yksi sanomalehti. Välijakan hinta vaihtelee materiaalista ja koosta riippuen. Itse rasia maksoi kirpputorilla 5€. Korurasiaan pääsi nyt sitten korva- sekä erilaisia lävistyskoruja.

4 kommenttia:

  1. Ihanan värinen rasia.

    VastaaPoista
  2. Mikä tuo rasia on alunperin ollut? :) ja miksi maalasit sen juuri punaiseksi, onko sillä joku tarkoitus? :)

    Mukava blogi muutenkin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korurasia oli alunperin joku ihme viinipullon avaukseen tarkoitettujen tarvikkeiden setti, siellä oli itseasiassa sisällä kaiken mailman tarvikkeita, korkin avaajasta lämpömittariin.

      Maalasin rasian punaiseksi, jotta se tuo yleisesti sisustukseen väriä ja jotta se erottuu persoonallisuudellaan ja uniikkiudellaan muusta. :)

      Poista