18. heinäkuuta 2013

Nike Free 5.0+ W

Nike Free 5.0+ W
Tämä juoksukenkä on suunniteltu neutraalille jalalle eli jalalle joka ei supinoi tai pronatoi. Toki jos jalassa on pientä supinaatiota tai pronaatiota niin en lähtisi kyllä ostamaan erityisesti supinoiville tai pronatoiville jaloille tarkoitettuja ja suunniteltuja kenkiä. Tällaiset kengät usein tukevat jalkaa liikaa ja tekevät siitä laiskan (jolloin jalkaterän lihakset eivät ole tarpeeksi aktiivisia). 

Kenkä myötäilee ja hyödyntää jalan luontaisia liikkeitä, jolloin taataan myös varmemmin jalkaterän lihasten optimaalista käyttöä. Kengän Phylon-välipohjan Flex-kuvio vaimentaa iskuja ja mahdollistaa näin ollen jälleen kerran jalan luonnollisia liikkeitä. Kenkä on lisäksi kevyt ja hengittävää materiaalia, joten kenkä sopii erityisen hyvin käytettäväksi kesällä. Itse juoksin viime talvena kuukauden verran aikaisemman malliston vastaavalla kengällä ja kyllä varpaat pysy lämpimänä vaikka ulkona saattoi olla lähemmäs -20 pakkasta. Mikä kertoo siitä että jalkaterän lihasten ollessa aktiivisessa työssä niin ne pysyvät lämpimänä eikä synny paleltumia tai virheellistä askellusta. 

Nämä ovat nyt toiset Nike Free:n juoksukengät ja oon ollu kyllä supertyytyväinen. Oon kärsinyt muutaman vuoden ajan toiminnallisesta lattajalasta ja näiden kenkien ansiosta olen päässyt siitä pikku hiljaa eroon (5 kk pelkällä juoksuharjoittelulla ja käyttämällä Nike Free kenkiä). Suosittelen kenkiä kyllä ihan jokaikiselle, naisille ja miehille, juuri juoksu/ kävelharrastuksen aloittaneille ja pidepään harrastaneille, kevyille ja isommille henkilöille sekä lievästä supinaatiosta ja pronaatiosta kärsiville.

Katso myös tekstini Nike Free Flyknit+ kegästä ja siitä miten se eroaa tästä Free 5.0+:sta

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Löysin sun blogin kun googlasin postauksessa esiintyvät kengät. Yritin etsiä etsiä kokemuksia kyseisitä lenkkareista. Olen lenkkeily harrastusta aloitteleva ja mulla on toi toiminnallinen lättäjalka. Kysyisinki siis sun mielipidettä asiaan. Onko nämä postauksen lenkkarit minulle sopivat vai joudunko osatamaan lenkkarit jotka on pronatoivalle asekeleelle? Oon pitkään ettiny kunnon lenkkareita jotka ois kivan näköset ja nämä kyseiset lenkkarit on ainankin mun silmään kivat. En ole pronatoivista lenkkareista yksiäkään kivan näköisiä malleja tähän päivään asti löytäny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, koska lattajalka on toiminnallinen eikä rakenteellinen, niin suosittelen ehdottomasti näitä lenkkareita sinulle.Tietysti olettaen että fysioterapeutti tai joku muu asian asiantuntija on antanut kyseisen "diagnoosin". Olen lukenut paljon erilaisia artikkeleita ja tutkimuksia liittyen lattajalkaan ja oikeanlaisiin kenkiin liittyen ja voin suositella noita Nike Free 5.0+ kenkiä. itselläni oli ennen myös toiminnallinen lattajalka, mutta kun aloitin käyttämään paljasjalkalenkkareita eli juuri näitä Nike Free sarjan kenkiä ja otin mukaan toiminnallisen lattajalan harjoittamiseen tarkoitettuja jumppaliikkeitä niin puolessa vuodessa pääsin eroon tuosta ongelmasta.

      Itse henkilökohtaisesti en suosittele supinoiville tai pronatoiville jaloille suiunniteltuja lenkkareita, mutta se on tietysti vain oma mielipiteeni. Sen voin kuitenkin kertoa että alkuun jalkapöytä voi kipeytyä ja yleensä kipeytyykin. Älä pelästy, se johtuu ainoastaan siitä että jalkasi tekevät työtä. Jalkojen pitäisi tottua kenkiin 6-8 viikossa, jos lenkkeilyä harrastetaan säännöllisesti 2-4 krt viikossa.

      Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja löydät itsellesi hyvät lenkkarit jotka miellyttävät ulkonäöllisesti ja parantavat toiminnallisen lattajalkasi!

      Poista