18. elokuuta 2013

Pidinkö lupaukseni, mitä teinkään kesällä 2013

Pidinkö lupaukseni, mitä teinkään kesällä 2013
Tein toukokuussa bloggauksen mitä aion tehdä kesällä 2013. Palasin eilen kotiin Seinäjoelle ja on aika vetäistä kesä kasaan kuvakollaasien kera.

1. Aion nauttia auringosta: Ottaa aurinkoa sopivasti, käyttää aurinkorasvaa ja suojata silmäni aurinkolaseilla.
= Minä todellakin nautin kaikin siemauksin aurinkoisesta kesälomastaniTampereella. Aurinko en oikeastaan ottanut virallisesti kuin kolmena päivänä, en niin hirveästi välitä auringon palvomisesta enää nykyään.Suurin osa rusketuksestani sain lenkkipolulla. Ostin keväällä Dermosililta aurinkorasvaa, mutta se jäi sit kyllä oikeastaan aivan tyysti käyttämättä. Lenkille en laittanut laisinkaan rasvaa ja se aika mitä otin aurinkoa niin laitoin rasvaa ainoastaan poskipäihin ja rintakehälle. Aurinkolaseja käytin lähes aika kun paistoi, kärsin kesän aikana ainoastaan kerran migreenistä, joten aurinkolasieista oli todella paljon apua.
2. Tehdä löytöjä kirppareilta, kierrätyskeskuksesta ja lähetystoreilta sekä viedä itse kirpparille myyntiin.
= Alkukesästä kävin todella ahkerasti kiertämässä kirpputoreja, pääasiassa Radio- ja Bonuskirppistä. Keskikesällä ja nyt loppukesästä tuli käytyä vähän harvemmin,noin kerran viikossa. Kävin lisäksi kahdessa´Kangasalla olevilla kirppareilla, aivan Kangasalan keskustassa ja sitten Lentolan Prisman vieressä olevalla suurella kirpparilla, SPR:n kirpparilla ja kontissa, Laukontorille avatussa uudessa kirpputorissa, Kyttälän kirpputorilla sekä muutamissa eri kirpputoreissa Helsingissä ja Parkanossa. Piipahdin myös muutaman kerran Helsingin ja Tampereen UFF:eissa sekä Helsinkiläisessä Olkkari second hand lifestyle liikkeessä. Itselläni oli kesä-heinäkuun vaihteessa pöytä bonuksella ja sain sieltä ihan kiitettävästi taskurahaa.
3. Juoda kahvia parvekkeella, sängyssä, Tammelantorilla ja kahviloissa
= Kahvia tuli juotua päivittäin vähintään yksi kuppi ja kaikissa yllä mainituissa paikoissa.
4. Haistattaa pitkät VR:lle ja aina myöhästeleville junille välillä SKI-PNO-TRE
= Kuljin edelliseen kesään verrattuna junalla hyvin vähän ja Parkanoonkin jouduin menemään junalla vain kaksi kertaa, mutta tapojensa mukaan juna oli molemmilla kerroilla ainakin 30 min myöhässä aikataulustaan.
5. Otan ilon irti vesisateesta: Käytän sadetakkia ja kumisaappaita, käyn vesisadelenkillä ja nautin luonnon tuoksusta.
= Käytin vesisateella sadevarusteita, juoksin ainakin kymmenen vesisadelenkkiä ja sain nauttia muutamina päivinä ihanasta luonnon tuoksusta sateen jälkeen. Onneksi kesällä ei kuitenkaan satanut paljoa, ainakaan siellä missä minä elin ja olin.
6. Käydä ainakin viidessä eri kotimaan kaupungissa.
= Asuin Tampereella, kävin Parkanossa, Helsingissä, Nokialla, Kangasalla ja Järvenpäässä. Kai minä siis kävin vähintään viidessä eri kotimaan kaupungissa?
7.  Käydä poimimassa mustikoita, mansikoita ja muita herkullisia marjoja. 
= Tätä lupausta en pitänyt tänäkään vuonna :DD Käväsin yhdellä juoksulenkillä mustikka -makumatkalla ja poimin Parkanossa purkillisen marjoja, siihen jäi minun poimimiset tältä kesältä.
8. Viettää enemmän aikaa ystävien kanssa ja hankkia uusia ystäviä sekä parantaa välejä vanhojen kavereiden kanssa.
= Olen äärettömän onnellinen ja tyytyväinen siitä että ne vähäiset ystävät ja kaverit mitä mulla on niin niiden kanssa on aina niin huippua. Kiitos teille ystävät rakkaat. Sain muutaman uuden kaverin ja ennen kaikkea paransin välejäni yhden erittäin tärkeän kaverin kanssa, Kiitos Emily ja Inna.
9. Syödä terveellisesti: Kasviksia, hedelmiä, keittoja ja salaatteja.
= Check! Kyllä mä myös vähän herkuttelin, vai mitä Lauri!
10. Matkustaa ainakin kerran ulkomaille.
= Ihan huvittaa todeta, mutta kyllä kävin ulkomailla kerran. Tallinnassa kesäkuun toisena viikonloppuna pikashoppailiureissulla, kiitos Linda linen!!!
11. Kävellä paljain jaloin ulkona aina kun se on mahdollista ja järkevää sekä korjata jalkaterän toimintahäiriöt.
= En kävellyt kesällä oikeastaan ollenkaan paljain varpain, ainoastaan Parkanossa ollessani tuli käveltyä. Mutta muuten pidin jalkojeni hyvin voinnista huolta ja olen päässyt lähes kokonaan eroon jalkaterän toimintahäiriöitä oikeanlaisten jalkineiden ja harjoitusliikkeiden avulla.
12. Miettiä elämän suuntaa: Mitä haluan tehdä ensi vuonna, mitä haluan työltäni ja koska hankkia lapsia.
= Kaikkiin kolmeen edellä esitettyyn kysymykseen tiedän vastauksen, ainakin jollakin tapaa. Nyt tiedän, että fysioterapeutin töitä tulen tekemään ainoastaan niin kauan kuin on pakko, aion nimittäin lähteä opiskelemaan jotain aivan muuta tai sitten perustaa oman yrityksen liityen sisustukseen ja huonekkaluihin. Kysymykseen, koska lapset niin vastauksena on että katsotaan ensi vuonna.

13. Käyttää rentoja ja värikkäitä vaatteita, biksuja, kenkiä ja laukkuja sekä valita vaatteet fiiliksen mukaan.
= Minun pukeutuminen on aina ollut ja oli tänäkin kesänä niin fiilispohjalta pukeutumista. Yleensä pukeutuminen on jotain todella rentoa ja mikä tuntuu päällä mukavalta. Kiinnitin kuitenkin huomiota että lähes joka asusta löyty yksityiskohtia, joko kuvioilla leikkien, väreillä erottuen tai eri materiaaleja sekoitellen. Käytin paljon eri laukkuja, kenkiä ja vaatekokonaisuuksia.
14. Kirjoittaa blogia, päiväkirjaa ja opparia sekä opetella lukemaan ja katsomaan uutisia eri tiedoitusvälineistä.
 = Olen sinänsä vähän pettynyt itseeni. En nimittäin tehnyt opparia tarpeeksi enkä opetellut lukemaan uutisia eri tiedoitusvälineistä. Sen sijaan kirjoittelin blogia aina kun oli jotakin kerrottavaa, luin paljon sisustukseen liityviä lehtiä, artikkeleita ja blogeja sekä käväsin viitenä päivänä kirjoittamassa opparia kirjastossa. Uutisiin liittyen minun tietotoimistonani toimi yllätys yllätys Lauri.
15. Haluan levätä ja ladata akkuja rankkaa syksyä varten ja opetella nukkumaan aamulla pidempään.
 = Olen ollut todellinen laiskiainen koko kesän, heitin ainoastaan kaksi jalka-analyysi keikkaa Stadiumilla, hieroin muutaman ystävän niska-hartiaseutua ja olin isän firmalla töissä ruhtinaalliset kahdeksan tuntia, muutoin oon vaan nauttinu olosta kun olosta. Enkä muuten opetellut nukkumaan aamulla yhtään sen pidempään kun tavallisestikaan arkena, kyllä mä viimestään puoli kahdeksan olin joka aamu ylhäällä.
16. Kasvattaa pidemmät hiukset ja värjätä ne omien hiusten värisiksi.
 = Hiukset koki heti kesäloman ekana päivänä muutoksen, ne nimittäin värjättiin lähes omien hiusteni värisiksi. Muutoin kesällä hiukset olivat pääasiassa nutturalla ja ponnarilla ja satunnaisesti päästin kiharat valloilleen. Leikkuutin niitä tuossa pari viikkoa sitten latvoista ja kasvatusoperaatio jatkuu edelleen.
17. Nauttia musiikista: kuunnella kesähittejä, käydä ainakin yksillä festareilla ja laulaa aina kun on mahdollista.
 = Kuuntelin Spotifystä päivittäin kesähittejä ja muuta musiikkia, kävin Tammerfesteilla ja Puistobluesissa Järvenpäässä ja todellakin lauloin aina kun teki mieli.
18. Viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa.
= ja niin todella tein. Kyllä sen eilisesta herkistymisesta tiesi että kesä oli sittenkin täydellinen vaikka viimeisen kesölomaviikon antibioottikuuri meinasikin pilata lähes koko elämän.

19. Syödä ainakin yhden jäätelön.
= Söin muistaakseni joku viisi jäätelöä, mutta en valitettavasti ikuistanut yhtäkään valokuvalla.

20. Harrastaa sisustussuunnittelua
= Sitä tuli kyllä harrastettua lähes päivittäin jollakin tapaa. Ollaan Laurin kanssa kaikin puolin lähempänä Tammikuuta 2014, jee!!!

21. Viettää ainakin yhden viikonlopun mökillä.
= Tämä taitaa olla virallisesti ainut mitä en tehnyt koko kesänä millään tapaa, harmillista. Piti kyllä mennä mutta viikonloput vaan vilahti muissa puuhissa.

22. Ottaa valokuvia: Auringonlaskusta, kauniista maisemista, kesän tekemisistä ja tärkeistä ihmisistä.
= KYLLÄ, otin valokuvia. Ikuistin kesääni ottamalla yhteensä reilut 1500 valokuvaa.
23. Harrastan liikuntaa: Käytän pyörää bussin sijasta, juoksen pitkiä lenkkejä ja aktivoin muita liikkumaan,
 = Kuljin edellisten yhdeksän viikon aikana alle 10 kertaa bussilla, olen juossut tähän mennessä kesän aikana reilut 1000km ja todella pyöräillyt paikasta toiseen sekä saanut aktivoitua muutamia läheisiä ihmisiä liikumaan.
24. Tehdä kodin ja pukeutumisen DIY juttuja.
= Tein loppuviimein muutaman DIY-jutun. Valmistin vanhasta viinipullotarvikesetin laatikosta korurasia ja laitoin äidin parvekkeen laudoituksen kuntoon.

Varmasti jotakin ikimuistoista ja tärkeää jäi sanomatta ja kertomatta mutta huippu kesä, pidin lähes kaikki lupaukseni ja ennen kaikkea nautin elämästä. En suinkaan lopeta blogin kirjoittamista vaan jatkan samaan malliin kertoen ja näyttäen elämän eri juttuja

Ps. pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti