24. helmikuuta 2014

Makuuhuone

Makuuhuone
Muutettiin Laurin kanssa viime vuoden lopussa Tampereelle takaisin, tai siis minä muutin takaisin ja Lauri muutti kokonaan uuteen kaupunkiin. Viime kesänä asuttiin täällä jo kolmisen kuukautta yhdessä ja nyt kun minun opiskelut loppuivat ja Laurilla on enää loppusilausta vaille, eikä hänen tarvitse enää konkreettisesti asua opiskelupaikkakunnallaan. Pikkuhiljaa tavarat ovat löytäneet omille paikoilleen ja tällä hetkellä noin 9 neliön kokoinen makuuhuoneemme näyttää tältä.
Sänky oli ostettava, koska molemmilla oli vain 120cm leveät sängyt ja niissä kaksi vuotta yhdessä nukuttujen ahtaiden öiden jälkeen oli aika sanoa niille hyvästit. 
Sängyn runko, petarit ja pussijousitetut patjat on Ikeasta. Voin kertoa kaikille Tempurin patjoja havitteleville, että Ikeasta saa täysin vastaavat tuotteet. Aivan turha laittaa patjoihin tuhansia euroja rahaa kun saa alle tuhannella aurolla koko sänkypaketin. Päiväpeitto on vanhempieni peruja, painava poppanapeitto on tällä hetkellä vain väliaikaispeitto, koska uutta ei ole tällä hetkellä varaa hankkia. Päiväpeitto on kyllä katsottuna mutta sen kalliin hinnan vuoksi se ei ole nyt hankintalistalla missään nimessä kärkipäässä. Tyynytpäälliset on Ikeasta ja H&M:ltä, isommat ensin mainitusta kaupasta ja pienempi tyynynpäällinen jälkeimmäisestä. Verhot on itse asiassa pitkistä Marimekon lumikukka pöytäliinoista tuunatut ja ne on ollut minulla jo muutaman vuoden. Taulu on isältäni 8-10 vuotta sitten saamaan Viirilän tauluperhekokoelmaan kuuluma taulu. Matto, joka pilkistää hieman kuvan alareunasta on muistaakseni Ellokselta. 
Peili on Ikeasta hankittu. Laurilla ei ollut peiliä vanhassa asunnossaan lainkaan ja minun peilini oli niin aikansa elänyt että päätettiin hankkia uusi. Komuutti joka näkyy keskimmäisen kuvan oikeassa laidassa on mummultani peritty. Mummu on toki edelleen elossa, mutta halusi sen antaa pois muuttonsa alta. Se on tietääkseni yli 60 vuotta vanha ja se on kulkenut mukanani jo reilusti yli 10 vuotta. Vaatekaappi oli asunnossa jo valmiina, mutta säilytyslaatikot päätin laittaa hyllynpäälle säilytykseen, koska vaatehuone on tupaten täynnä. Itse en ole mikään viherpeukalo, en sitten alkuunsakaan, vaikka haluaisinkin. Laurilta onneksi löytyi yksi viherkasvi joka nyt sitten päätyi makuuhuoneeseen. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :)) Kerrankin minusta tuntuu että meidän makuuhuone on oikeasti viihtyisän näköinen :)

      Poista