2. helmikuuta 2014

Äidin korvike

Äidin korvike
Perjantaina oli aivan huippu ihana päivä. Olin hyvän ystäväni ja hänen puolisonsa 13 kuisen Inna-tytön lapsenvahtina. Lapsenvahtiuteni kesti jotakuinkin yhdeksän tuntia. Meillä oli aivan super hauskaa. 
Mitä kaikkea me touhuttiin?
9.30 - 10.45 
Leikkiä ja hillitöntä naurua. Inna esitteli lelujaan ja purettiin oikeastaan koko lelukoppa lattialle ja hei me siivottiin yhdessä, minä näytin mallia ja Inna matki sulavasti perässä.
10.45 - 11.30 
Ruokailtiin - Lasagnea ja mandariini
11.30 - 13.45 
Pukeuduttiin lämpimästi ja ainakin minulla tuli hiki kun kannoin Innan vaunuvarastolle, kun kannettavana Innan lisäksi oli roskapussi, reppu ja laukku. Toppasin Innan vaunuihin ja mietin kokoajan että hän jäätyy koska ulkona oli -16 pakkasta. Noin viiden minuutin kävelyn jälkeen neiti simahti untenmaille ja minä sain hoitaa kaupungilla juoksevia asioita. Käytiin mm. postissa lähettämässä allekirjoitettu työsopimus, kävin lounastamassa Linkosuolla, käytiin muutamassa urheiluliikkeessä katsomassa uusia juoksukenkiä ja -housuja ja kävästiin me vielä Stockmannilla kun Inna vaan nukkui ja nukkui. Inna veteli reilut kahden tunnin päiväunet, vaikka hän ei niitä kuulemma välillä suostuisi millään nukkumaan.
14.00 - 14.15
Syötiin "vähän" välipalaa - Pari purkkia pilttiä ja kolme mandariinia :D
14.15 - 16.45 
Leikittiin ja laulettiin - Laitoin padiltäni soimaan Ellaa ja Aleksia. Inna tanssi, hytky ja nauro aivan hurmaavasti. Katseltiin ja kuunneltiin lisäksi äänikirjoja, ihmeteltiin aikakausilehtiä ja siellä olevia kuvia, leikittiin Legoilla ja rakennettiin korkea torni Dubloista. Inna leikiskeli itsekseen suurinpiirtein puolen tunnin ajan ja sain rauhassa surffailla netissä.
17.00 
Äiti tuli kotiin ja oli heippojen aika!

En muista milloin olisin tuntenut itseni näin tärkeäksi ihmiseksi kuin perjantaina tunsin. Niin moni ihminen on sanonut samaa ja mitä komppaan täysin mukana, että "Nukkuva lapsi on maailman kaunein asia" Se on kyllä niin taivaan tosi. 

ps. Useammin tällaisia päiviä, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti