10. syyskuuta 2014

Halvaantunut totuus

Halvaantunut totuus
Minun elämäni ei ole ollut viimeiseen viiteen vuoteen todellakaan mitään helppoa. Olen menettänyt näköäni huimasti, opiskellut fysioterapeutiksi, yrittänyt saada selvyyttä koviin vatsakipuihini, tehnyt töitä etäsuhteen toimimisen eteen, tehnyt suuria uhrauksia ja viimeisimpänä olen saanut äitini takaisin vaikka hän onkin vaikeasti halvaantunut. En kaipaa keneltäkään ihmiseltä sääliä tai voivotteluita. Tarvitsen ainoastaan tukea ja sitä, että joku on korvana kun haluan jostakin kertoa. Näiden viiden vuoden aikana olen miettinyt asioita monelta eri kantilta ja koonnut niistä listää, listassa on vinkkejä, keinoja, tapoja ja toimintamalleja, jotka annan teidän kaikkien käyttöön. Hieman hirvittää, muta niistä on ollut apua, koska edelleenkin jaksan porskuttaa elämässä eteenpäin. 

 ₋ Muutoksiin tottuminen vaatii paljon työtä, hyviä ratkaisuja, hellittämätöntä tahdonvoimaa sekä täytyy tietää, mitkä asiat auttavat eteenpäin pääsemisessä. 
₋ On mietittävä ääneen ja toistettava itselleen, mikä olisi parhain keino tulla toimeen uudessa elämäntilanteessa ja millaisia apuja tarvitsen helpottaakseni sopeutumistani. 
₋ Sano suoraan jos joku v*******. 
₋ Välillä kaikki tuntuu vaan yhdeltä loputtomalta suolta, eikä minkään asian kanssa tunnu pääsemään sinuiksi. Se on kuitenkin täysin normaalia. 
₋ Tee lista elämän hyvistä ja huonoista asioista. 
₋ Ota läheisiltäsi saama kannustus aina vastaan, myös huonoinakin päivinä. 
 ₋ Anna itsellesi tunnustusta edistymisestä. 
₋ Vaikka miten yrität tsempata, niin repsahduksia tulee. Ne eivät ole epäonnistumisia eikä niitä kannata yrittää välttää, vaan ne on nähtävä oppimisen ja harjoittelun kannalta. 
₋ Huolehdi perustarpeista, kuten riittävästä ravinnosta, liikunnasta ja unesta. 
₋ Älä koskaan ole asioiden kanssa yksin, henkisiin voimavaroihin on panostettava. 
₋ Yritä huonoinakin hetkinä ajatella niin myönteisesti kuin suinkin vaan pystyt, tällöin on paljon todennäköisempää onnistua kuin jos emmit ja epäröit kokoajan. 
 ₋ Selvitä itsellesi, mitä sinulle tarkoittaa ulkoinen ja sisäinen hyvä olo. 
₋ Elämän motivaation puute johtuu asenteesta. 
 ₋ Itke jos itkettää, syö kilo karkkia jos se helpottaa tai lähde kahdelta yöllä lenkille jos se tuntuu oikealta. 
₋ Kirjoita päiväkirjaa tunteista. 
₋ Aseta itsellesi vain välttämättömät tavoitteet, mitkä kuuluvat tälle vuodelle ja mitkä hieman pidemmälle ajanjaksolle. 
₋ Ja viimeisenä ja niistä kaikista tärkeimpänä, Älä jää tuleen makaamaan! 

 Kukaan meistä ei pysty valitsemaan sitä miten elämä loppu viimein kulkee, mutta siihen pystymme vaikuttamaan, miten elämäämme elämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti