25. syyskuuta 2014

Keskustassa asuminen vol 2

Keskustassa asuminen vol 2
Kirjoitin kohta 2 kuukautta sitten keskustassa asumisesta ja sen huonoista ja hyvistä puolista. Tuolloin olin asunut Punavuoressa 2 viikkoa ja fiilikset olivat toisenlaiset kuin nyt. 
 Kesäloman jälkeen olen ollut töissä pian 8 viikkoa. Enää ei ole käynnistymisvaikeuksia, vaan lomamoodi on mennyttä kesää, eikä suuresti ole mitään problematiikkaakaan, kai!? 

Elämä on suhteellisen tasaantunutta täällä Helsingissä. Tulevana viikonloppuna päästään Tampereen kämpästä vihdoin eroon ja tavarat siirtyy varastosäilytykseen loppuvuodeksi ja ensi vuoden alusta eteenpäin isompi asunto täytyisi löytää Helsingistä. Mutta sitten itse asiaan ^^,
miten asiat ovat muuttuneet kuluneen 6 viikon aikana, mikä on huonoa ja mikä on hyvää.
Sulkeissa olevat on Keskustassa asuminen osa 1:stä ajatukseni. 

Huonoa ja hyvää on että... 
 – Ihmisiä vilisee ympärillä, mutta kotona saa onneksi olla omassa rauhassa. (Ihmisiä on ympärillä paljon ja aivan kokoajan eikä missään ole hetken rauhaa.
 – Lähikauppoja on joka puolella, mutta kyllä minä kaipaan ihan perus Cittaria ja Prismaa, ne olisivat hieman edullisempiakin. (Ruokakauppoja on ympärillä kymmeniä, aukioloajat laajoja ja valikoimat on vaihtelevia ja monipuolisia, jokaiselle löytyy varmasti jotakin.
– Liikenneruuhkia tulee ja menee, kun lähtee ajoissa liikkeelle ja ottaa asenteen ettei mihinkään ole kiire niin ruuhkatkin tuntuvat mitättömiltä. Toki oli ruuhka tai ei niin tarkkana saa olla kokoajan. (Liikenneruuhkat ovat tällaiselle totuttuun nähden suurempia, liikenteessä saa olla muutenkin hirvittävän tarkkana.
– Täällä on harvoin tylsää! ^^ (Vapaa-ajan vietto mahdollisuudet ovat kattavat ja laajat
– Kauneudenhoitopalvelut ovat edelleenkin aivan yli hinnoiteltuja. Hiustenleikkuusta selvisin kylläkin alle viidellä kympillä, mutta väri ja leikkaus ovat keskimäärin 150€, tulin siihen tulokseen että täst edes tukkaani laittaa Parkanon Studio Royalin kampaaja. (Kauneudenhoitopalvelut ovat aivan ylihintaisia.
 – Katukuvassa näkyy monikulttuurista porukkaa, mutta voi veljet miten paljon täällä on kerjäläisiä! (Kulttuurien kirjo ja ”naamojen vaihtuvuus” on ihailtavaa, eikä joka päivä törmää samoihin naamoihin.) 
 – Asioilla käyminen on helppoa, palveluita on paljon ympärillä vaikka aikaa täytyy varata paljon. (Asioilla käymiseen ja ”pyörähtämiseen” jossakin, täytyy varata oikeasti aikaa, jos Seinäjoella lähtee johonkin on keskimääräinen etäisyys 3 km, Tampereella 5km ja täällä 7km.
 – Töihin kulkeminen julkisilla on aivan ahterista, koska lähes aina joku on myöhässä, siksi aionkin kulkea työmatkat pyörällä aina kun on mahdollista. (Julkisten verkosto on hyvä, toimiva ja monipuolinen. Paikasta toiseen pääsee yllättävän hyvin yhdellä tai kahdella kulkuvälineellä.
– Asuminen on kallista!!! (Asuminen on kallista.
 – Ulkomaille lähteminen on nyt huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse laskea koska tarvitsee lähteä kohti Helsinkiä että ehtii koneeseen tai laivaan ja puhumattakaan että millä kulkuneuvolla pääsisi halvimmalla Helsinkiin. (Meri on lähellä, jolloin myös Tallinnaan on helppo ja vaivaton lähteä äkkilähdöllä vapaapäivänä.
– Polkupyörän pulttaaminen on onneksi jo tuttua puuhaa, aina joutuu kyllä etsimään että löytää vapaan pylväspaikan, mutta minkäs teet kun maailma on täynnä idiootteja jotka varastelee ja rikkovat pyöriä. (Polkupyörä on pultattava parilla lukolla kiinni johonkin kaiteeseen, tolppaan tai vastaavaan, ettei sitä varastettaisi.
– Aamukahvi maistuu parhaimmalta kun istuu leveällä ikkunalaudalla pimeässä ja katselee ikkunasta kun aamu alkaa sarastaa. (Aamukahvin voi hakea viereisestä kahvilasta.
– Lenkkeilyn ajoittaminen varhaiselle aamulle tai vaihtoehtoisesti myöhäiselle illalle ovat parhaita vaihtoehtoja keskustassa asuvalle. (Juokseminen keskusta-alueella on ärsyttävää, koska liikennevaloja on 100-300m välien.
– Ostosmahdollisuudet ovat loppujen lopuksi aika olemattomat, eihän täällä ole kuin Zara ja Monki enemmän verrattuna siihen mitä Tampereella on. Harvoin löydän itselleni edes sopivaa kokoa. (Shoppailumahdollisuudet ovat monipuoliset, pienempiäkin vaatekokoja on kaupoissa enemmän.

Moni sanoo minua hätähousuksi ja ihmiseksi joka tekee helposti vääriä johtopäätöksiä eikä malta odottaa että tilanteet tasoittuvat. Nyt olen sen itsekin huomannut konkreettisesti. Keskustassa asuminen on sittenkin ihan mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti