18. lokakuuta 2014

Yhden haastattelun perusteella

Yhden haastattelun perusteella
Yksi haaveista on vihdoinkin totta, en olisi ikinä uskonut että se tapahtuu näin pian. En ole koskaan saanut elämässäni mitään helpolla, en elänyt normaalia elämää. Olen viimeiset puoli tusinaa vuotta ollut jonkinlaisessa ikistressi -tilassa, taistellut kahden edestä jaksaakseni ja elänyt poikkeuksetta epäonnistumisten ja vaikeuksien kautta. Nyt olen saanut elämässäni edes yhden asian stressaamatta, taistelematta, epäonnistumatta ja ilman vaikeuksia. Rohkeasti ja itseluottamusta uhkuen totean, että tein sen aivan itse, vain itselleni, heti kerrasta ja reippaasti. Olen ollut oma itseni, luottanut osaamiseeni ja uskonut itseeni ja noudattanut lausahdusta, "ei auta jäädä tuleen makaamaan". Minulla on vakituinen työsuhde. 

Elämäni ensimmäinen virallinen työhaastattelu oli 2. toukokuuta. Takana oli aivan älyttömän huonosti nukuttu yö, koska poikien Vapun juhlinta hieman venähti. Toki itse taisin ehdottaa ja luvata ett voitaisiin viettää iltaa meillä, kun ei kaupungissakaan jaksanut olla. Hyppäsin aamulla yhdeksältä junaa kohti Helsinkiä ja nukuin koko junamatkan. Kävin yksin brunssilla keskustassa ja suuntasin haastattelun. En meinannut löytää millään perille, taivaalta päätti tipahtaa lunta niskaan ja etukäteen miettimäni kysymykset haastattelua varten hukkui muistin syövereihin. Monen positiivisen mutkan kautta, nyt viisi kuukautta myöhemmin, sen yhden ja ainoan haastattelun pohjalta olen tässä pisteessä. 

 Tämä kuulostaa ehkä hieman kiitospuheelta, mutta kukin päättäköön itse miten tämän tulkitsee. Ilman isältä perittyä asennetta, Laurilta saatua tukea, koulussa opeteltuja taitoja, Laurin isältä saatuja neuvoja ja ilman kaikkia niitä hien, itkun, tuskan, stressin ja neuvottomuuden kyyneliä en olisi tässä. Enkä myöskään ilman opiskelukavereiden tsemppiä, mummun sponsorointeja ja kahden hyvän äidin Annen ja Maaritin sanoja. Sanani eivät tällä hetkellä riitä kuvailemaan onnellisuuden ja ilon määrää. Hyvästi syysmasennus ja ahdistus siitä, mitä ensi vuonna tapahtuu. Ainakin yksi asia on nimittäin varma, minulla on tästä eteenpäin aina hyvä syy herätä maanantaiaamuna koska tiedän että työt on tehtävänä. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti