26. joulukuuta 2014

Lahjat

Lahjat
Lahjojen saaminen oli lapsena joulun kohokohta. Odotin malttamattomana sitä hetkeä kun saa avata lahjat, jouluateriankaan syömisestä ei meinannut tulla mitään. 

Nyt aikuisena lahjojen avaaminen on edelleen joulun kohokohta, nautin nyt myös lahjojen ostamisesta, paketoinnista, salailusta ja erityisesti niiden antamisesta. Heti muistuu mieleen se hetki kun siskoni sai joululahjaksi jättipehmolelukoiran, se ilme hänen kasvoillaan ^^. Sen ilmeen olen itse asiassa nähnyt joka joulu, paitsi tänä vuonna en sitä ilmettä nähnyt, tiedän kuitenkin että se ilme hänen kasvoillaan näyttäytyi myös tänä jouluna. 

Mutta miksi lahjatraditio on minulle niin tärkeä, miksi se menee itse joulun vieton, perheen kanssa yhdessä vietettävän ajan, sukuloinnin ja ruuan edelle? En oikeastaan tarkkaan ottaen tiedä. Kaksi edellistä joulua olivat tunnelmallisesti herkät, hieman kireät ja vähän vastenmielisetkin. Oli tunnelma sitten mikä tahansa niin joka ikinen vuosi lahjojen avaaminen on ollut se hetki kun perhe kokoontuu yhdessä olohuoneeseen, sisko jakaa lahjat ja kaikki on edes hetken onnellisia ja hyvällä mielellä. Ehkä se tosissaan johtuu siitä onnellisuudesta joka lahjoja avatessa on, ehkä kun näkee ilon toisen kasvoilta, ehkä kun ylläTtyy paketin sisällöstä, ehkä läheisyydestä, ehkä rakkaudesta tai ehkä jostain muusta, mihin en edes tiedä ja löydä vastausta. 


Tänä jouluna pitkästä välimatkasta huolimatta raahasin paketit Helsingistä Tampereen kautta Parkanoon, koska lahjat kuuluu avata kaikki samassa paikassa. Sain isältä muuttopäivänä etukäteen joululahjaksi Yki Nummen ison ja pienen Lokki valaisimen, joita en olisi saanut millään kuljeteltua junassa. Lisäksi sain työnantajalta joulukukan ja yhdeltä asiakkaalta fleecepeiton ja lyhdyn. Mutta aattona avasin lahjoja äidin luona Tampereella ja Parkanossa anoppilassa. Sain äidiltä Virkkuri kirjan, Iittalan tuikun, Seikkailu muutto muumimukin sekä Marimekon ison toilettilaukun. Äidille puolestani annoin Nanson yöpaidan, Marimekon patakintaan ja patalaput sekä teetä ja hunajaa. Loput lahjat avasin illalla, joista löytyi Tempur Ombracio tyyny, 6 kpl Villeroy & Bosch Octavie valkoviinilaseja, Virkkuri: Muotoja ja pintoja - Molla Millsin kirja (sain niitä siis vahingossa 2 kpl:tta), 4 kpl Polaroid Instax mini filmejä, Carhartin pipo, Marimekon midi kukkaro, Victoria's Secret vartalo- ja jalkavoidetta, Pentikin pyyhe, puinen leikkuulauta ja Victorionox veitsi, 4kpl leffalippuja, vihreää teetä, enkeliminiatyyri, saippuaa, kännykkälaukku, teemuki ja rahaa. 

Hirmuisesti tuli lahjoja ja taas yli odotusten. Muutaman lahjan hankin vielä alennusmyynneistä ja toisen Virkkuri kirjan yritän vaihtaa. 

 Mitä joululahjat sinulle merkitsevät, oletko koskaan ajatellut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti