14. joulukuuta 2014

Uuteen kotiin

Uuteen kotiin
Aikajana elokuusta tähän päivään meni hujahtaen, siihen väliin on mahtunut monta mutkaa ja suoraa tietä. Ja tähän 4. kerroksen "hotellihuoneen puolikkaaseen" olen monta kertaa kavunnut, tänään kuitenkin iltapäivällä luultavasti viimeistä kertaa. 

 Syyskuun lopussa päästiin Tampereen asunnon vuokranantajan kanssa sopimukseen, asunto siirtyi uuden ihanaisen naisen haltuun ja kaikki tavaramme siirtyi varastosäilytykseen odottamaan. Viidestä kuukaudesta puolet tuskastelimme kaksi ihmistä virallisesti hotellihuoneen puolikkaan kokoisessa kodissa nukkuen ilmapatjalla, syöden aamupalaa aina seisovassa pöydässä, kurkottaen patjalta jääkaapille ja peruuttaen vessaan ja vaatekkaappiin rakennettuun suihkuun. 

 Itse henkilökohtaisesti vain odotin sitä hetkeä kun täytyi taas sanoa ääneen, pitäisikö meidän aloittaa katselemaan uutta kotia ettei tule kiire. Tällä kertaa riitti yksi kerta asunnonhakua netistä, yksi puhelinsoitto, yksi asuntonäyttely, yksi allekirjoitettu asuntohakuhakemus ja muutama jännittyneenä odotettu päivä. Iloksemme meidät valittiin yli 30 hakijan joukosta voittajiksi. Oli monta ehdokasta, mutta valitsin teidät. Vuokrasopimuksen kävimme kirjoittamassa viime kuun lopussa ja avaimet saamme tänään iltapäivällä. 

 Uusi koti on remontoitu 40 neliön loft-henkinen kattohuoneisto Itä-Pasilassa. Kaksi huonetta, avokeittiö, lasitettu parveke ja iso kylpyhuone. Kaikin puolin täydellinen parkettilattioineen ja kaakeloituine eteisen lattioineen ja kylpyhuoneineen, unohtamatta harvoin kotona olevia pohjoismaalaisia naapureita ja alakerran vanhaa herraa. 

 Tänään on muutto osa yksi. Viedään tavarat Punavuoresta ja isäni tuo henkilöautollisen verran tavaraa Tampereelta pyörimästä hänen silmistään. Ensi lauantaina on muutto osa kaksi, kun saamme kaikki loput 95 % tavaroista kotiin. Olkoon tämä viimeinen muutto seuraavaan kahteen vuoteen. Muuttaminen on niin tylsää hommaa, vaikka se tuo mukaan aina uuden alun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti