27. joulukuuta 2014

Ajatuksia joulusta

Ajatuksia joulusta
Heräsin aamulla ensimmäisenä, sytytin kuusen kynttilät, keitin kahvit ja kävin aamulenkillä. Nauroin isän ja Helkan kanssa. Halasin ainakin viittä ihmistä ja kävin tavalliseen tapaan Nokian mummulla ennen joulurauhan julistamista. 
 Oudoin joululahja oli sipulisilppuri ja parhain mummun itse kutoma kaunis, iso ja painava villatakki. Rahaa en juurikaan onneksi saanut joululahjaksi, jouluna kuuluu saada paketteja. 
Vietin hyvin tunteikkaan aaton. Käytin taksia, koska en jaksanut kävellä kahden kilometrin matkaa. Näin tädin perhettä yli puolen vuoden tauon jälkeen ja kuuntelin Jipun tuotantoa useaan otteeseen päivän aikana.
Istuin autossa lämpimässä kun muut kävivät haudoilla. Maistoin maksalaatikkoa, mutta en edelleenkään pidä siitä. Sain ainoastaan yhden hyvän joulun toivotuksen sisältäneen viestin.  
Kävin äidin uudessa kodissa ensimmäistä kertaa, rakastuin. Avasin äidin kanssa toisillemme antamamme lahjat ja valmistin porkkana- ja lanttulaatikkoa. Sain äidiltä illalla ennen nukkumaan menoa tekstiviestin, ”Muiston mukavan taskuun tallennan siihen asti kun tavataan” 
Söin liikaa suklaata, naama ja takapuoli kiittävät jälkikäteen. Matkustin bussilla Tampereelta Parkanoon ja sain kaiken kaikkiaan ihan liikaa joululahjoja, vähempikin olisi riittänyt. Tämä oli ensimmäinen aatto jossain muualla kuin kotona perheen kanssa aamusta iltaan

Koska joulu ei ollut sellainen kuin toivoin ja odotin, niin ensi jouluksi palaan vanhaan tuttuun kaavaan. Pääasia oli kuitenkin se että sain olla aattona olla kaikkien rakkaiden ihmisten kanssa, kuten olin suunnitellut ja toivonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti