20. kesäkuuta 2015

The Rosvopaisti

The Rosvopaisti

Tarvitset paistin tekoon: Paistiin: 2,6 kg Kassler-paistia, tavallista ja teriyaki soijakastiketta, dijoninsinappia, hunajaa, foliota, voipaperia, sanomalehtiä
Tarvitset kuopan tekoon: rautalapio, tiiliä, metalliverkkoa, pihdit
Muuta: kottikärryt, paljon polttopuita, vahvat rukkaset, hienoa hiekkaa ja tulitikut

Paistin valmistelu 
1. Paisti laitettiin maustumaan 2 päivää aiemmin muovipussiin jääkaappiin.
Marinadi: 
1 dl tavallista soijakastiketta, 
1 dl makeaa (teriyaki) soijakastiketta, 
1 rkl dijoninsinappia 
1 rkl hunajaa.
2. Itse paistopäivänä paisti otettiin huoneenlämpöön 3 h ennen kuoppaan laittoa.
3. Paisti kääritään ensin pariin kasteltuun voipaperikerrokseen.
4. Tämän jälkeen paketti kääritään vahvaan folioon. On hyvä laittaa foliota 2-3 kerrosta, jotta paketista tulee riittävän tiivis, eikä lihasta valu neste pihalle.
5. Lopuksi paketti kääritään 2-3 kasteltuun sanomalehtipaperikerrokseen.
6. Näin paisti on valmis kuoppaan laittamista varten.

Kuopan (uunin) valmistelu 
1. Uuniksi kaivetaan kuoppa maahan ja kuopan pohja ja reunat vuorataan tiilillä.
2. Pohjalle taivutellaan metalliverkosta kaukalo. Muotoile verkkoon nostolenkit, jotka ulotuttava n. 30 cm kuopan reunojen ulkopuolelle.
 3. Kuopan pohjalle ladotaan polttopuut. Sytytä ja polta n. 4-5 h.
4. Tämän jälkeen hiilet nostetaan pois metalliverkon avulla ja kaadetaan hiilet kottikärryyn.
5. Paistipaketti laitetaan tyhjään metalliverkkoon ja lasketaan kuopan pohjalle.
 6. Paistipaketin päälle laitetaan hienoa hiekkaa n. 5 cm kerros.
 7. Tämän jälkeen hiilet kipataan kottikärrystä hiekan päälle ja sytytetään uusi nuotio hiilien päälle. 
8. Nuotiota poltetaan 4-5 h.
 
Paistin valmistuttua 
1. Nuotio saa hiipua, metalliverkko nostetaan pois kuopasta.
 2. Paketti otetaan pois metalliverkosta ja annetaan vetäytyä 30 min.
3. NAUTI!

Kaiken lisäksi tarvitset pitkää pinnaa ja aikaa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti