8. heinäkuuta 2015

Meidän koti

Meidän koti
Tervetuloa meille! Asumme loft -henkisessä 5. kerroksen kattohuoneistossa. 
Koti on 2h + k + kph + p, 42 neliötä. 
 Eteiseen mahtuu Muuramen kaksi kolmosta, johon saa hyvin tavaroita säilytykseen. Vanha räsymatto päätyi kolmosten päälle ihan vahingossa. Kenkäkaappi oli ehdoton hankinta suuren kenkä määrän vuoksi. Seinällä on Jukka Rintalan taulu ja ympäristössä Nappulat ja pärekorit.

WC:n ovessa on kortteja vuosien varrelta ja kirjahylly löysi itselleen hyvän tilan muutoin hankalasti sisustettavasta kohdasta. Tulevaisuudessa kirjahyllyn viereen tulee kapea ja huomaamaton pöytä, johon sijoitamme kone. Tässä näkyy myös kodin ensimmäinen seinässä oleva aukko,joka korostaa kodin avaruutta ja loft-henkeä.  

Olohuoneessa on iso ikkuna etelään, jonka yläpuolta somistaa muutama viikko sitten ompelimosta haettu mittatilaustyönä tehty kappa. Itse vethotanko on L:n tekemä. Oikeasti parempaa ei olisi voinut toivoa ja meidän kotiin saada. Ruokapöytä on mikä on ja uusi on ostoslistalla ja haaveena olisikin pyöreä ruokapöytä. Ruokapöydän tuolit hankimme BoConceptilta toukokuussa. Lattialta löytyy lemppari Stockholmin Blogi matto, joka on itseasiassa ensimmäinen yhteisen kotimme hankinta reilun puolentoista vuoden takaa. 

Keittiö on integroitu olohuoneen yhteyteen. Se on toimiva ja kompakti. Paljon säilytystilaa johon juuri ja juuri mahtuu meidän astiat ja muut tavarat. Divaani etsii uutta kotia ja se on noudettavissa samantien kunhan viain hinnasta päästään sopuun. Isomman sohvan hankinta on ostoslistalla ensimmäisenä ja varteenotettavia ehdokkaita on muutama. 

Näkymä jääkaapin edestä kohti asunto on jollakin tapaa levollinen. Niin kun huomaatte kuvassa näkyy nyt asunnon toinenkin seinässä olevia aukko. Koti on yhtä valokeilaa mielestäni. 

Ison liukuovikomeron taakse saa mahtumaan hyvin meidän vaatteet. Sen vierestä pääsee kipuamassa nättejä valkoisia portaita pitkin parvekkeelle. 

Parveke on lasitettu ja betonilattian päälle on rakennettu laudoitus. Lepotuolit on hankittu ruokapöydän tuolien tapaan BoConceptilta ja ne ovat parvekkeella oleskelun elinehto. Pöytä on entinen olohuoneen pöytä ja se on myös L:n tekemä. Matoksi eksyi oikeasti piknikviltiksi tarkoitettu viltti.  

Liukuovikomeroa vastapäätä löytyy paikka sängylle. Ikean valkoinen parisänky on ollut hyvä ostos ja mahtuu hyvin tuohon pieneen tilaan. AVA-roomilta mittatilauksena teetetty vetoketjullinen päiväpeite helpottaa sängyn petaamista kun tilaa on vähän. Helpompaa ei voisi sängyn petaaminen olla. Koristetyynyt tuovat väriä muutoin kodin musta-valko-harmaaseen sisustukseen.  

Sängyssä pötkötellessä näkee eteiseen ja parvekkeelle. Aluksi oli vaikea tottua että sängyn edessä ja noin vallitsevilla paikalla on iso peili, mutta kyllä siihen nopeasti tottui. Minua mietitytti miten tällaisessa loft-kodissa pärjää, kun meillä on molemmilla niin eri elämän rytmi. Mutta onneksi L:lla on niin hyvät unenlahjat ettei aamutoimeni häntä häiritse. Tämä on kuin yksiö vaikka onkin kaksio, toista pääsee vain vessaan pakoon. 

Tämä on meidän koti!

2 kommenttia: