8. elokuuta 2015

DIY: Farkkushortsit - Minä vs. ompelukone

DIY: Farkkushortsit - Minä vs. ompelukone
En olisi uskonut pystyväni ja moni ihmetteli etukäteen kertoessani aikeistani.
Muutama vuosi sitten ostamani täydelliset farkkushortsit meni pilalle kun pesukone repi reisissä olleet revityt kohdat rumiksi. Shortsit olivat pari kesää kaapissa, käytin yhden tai kaksi kertaa ja aina harmitti se pesukone case. Nyt kesäkuussa laitoin ne töihin yhtenä päivänä ja ajattelin ääneen, ”tänä kesänä näille täytyy tehdä jotakin”. Samoihin aikoihin äiti antoi luvan ottaa häneltä ompelukone, koska hän ei pysty enää ompelemaan. 

Kävin tämän viikon keskiviikkona Tammiston Marimekon outletissa ostamassa erilaisia pieniä kankaan paloja. Pari viikkoa sitten ompelukone tuotiin häkkivarastoon ja eilen L haki sen sieltä. Kaivoin ompelutarvikelaatikosta lankaa ja nuppineuloja. Tässä vaiheessa paljastettakoon, että olen ommellut ompelukoneella viimeksi kahdeksannella luokalla, vuonna 2005. Silloin silmäni olivat vielä terveet ja näkökyky normaali. Tänään otin haasteen vastaan, hieman skeptisenä ja lähes puolisokeana. Minä jolta kirjan lukeminenkaan ei enää onnistu ilman suurentavaa aparaattia. 

Valmistelin ompelukoneen käyttövalmiiksi, ylä- ja alalangan laitto tuli selkäytimestä, lanka neulan silmään ykkösellä ja tuntui kuin mitään kymmenen vuoden ompelutaukoa ei koskaan olisi ollutkaan. Shortsit pöydälle, Fiskarsseilla reikien reunat siistiksi ja sopivan kokoisten kangaspaikkojen leikkaus Marikankaasta. Kangaspaikat reikien kohdille nuppineuloilla kiinni, pari harjoitusommelta ylimääräiseen kankaaseen ja sitten itse shortsien ompeluun.

Muutama huokaisun ja perkeleen jälkeen aikaa oli kulunut puoli tuntia, shortsit olivat paikatut ja ylläni.
Mitä tästä opin? En saisi ikinä aliarvioida itseäni ja kykyjäni, otan vastaan muiden skeptisyydet ja ennakko-olettamukset välittämättä niistä. Uskon itseeni ja kokeilen mihin pystyn. Yrittänyttä ei palkita! Uskon edelleen vahvasti että pystyn tekemään monia muitakin asioita, joihin olen luullut etten näkövammani takia pysty. Kaikki voi todella olla mahdollista.

Tarvikkeet:
vanhat farkkushortsit,
Fiskarssin sakset, 
harmaata lankaa, 
15 nuppineulaa, 
Marimekon Bottna sisustuskangaspaloja,
ompelukone, 
noin. 45 min aikaa
ja reipasta mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti