24. lokakuuta 2015

DIY: Vanhan mekon helma

DIY: Vanhan mekon helma 

(Perus)syksy saapui toissa päivänä kovan tuulen ja tihkusateen saattelemina. Mutta koska säälle meistä kukaan ei voi mitään niin annan asian olla enkä anna sille tämän enempää ajatuksiani. Etsin samaisena aamuna viimeisetkin huivit, pipot ja hanskat kaapeista ennen töihin lähtöä ja löysin tämän mustavalkoisen tuubihuivin. Se on vanha mutta kuitenkin uusi ja nyt tulee vinkki!

Kesäkuussa etsin kaapeista kesävaatteita ja löysin kolme vuotta vanhan Marimekon trikoo maksimekon. Mekko oli maksimittaisena mielestäni epäkäytännöllinen ja mummu teki siitä minulle lyhyen hellemekon, joka oi kesällä useasti päällä. Mekon helma sai uuden käyttötarkoituksen kun (pihein) mummu (maailmassa) keksi että ”siitähän voi tehdä sellaisen huivin mitkä ovat nyt nuorilla ihmisillä muotia.” Tällä kertaa yksi oli kaksi, sain täydellisen hellemekon sekä kivan tuubihuivin. 

Tuubihuivin ohje: 
 Tarvitset: trikoo maksimekon, ompelulankaa, sakset, nuppineuloja, ompelukoneen ja saumurin. 
1. Leikkaa maksimekko siihen mittaan kun tykkäät. 

2. Ota hameen helma työn alle. 

3. Siisti saksilla leikattu reuna saumurilla. Saumurilla ompelu ei ole välttämätöntä, mutta jos haluat lopputuloksen olevan siistimpi niin käytä! 

4. Käännä saumurilla siistitty reuna nuppineuloilla kiinni samanmittaiseksi kuin jo olemassa oleva reuna on. 

5. Ompele ompelukoneella samalta etäisyydeltä reunasta kuin jo olemassa oleva reuna on ommeltu. 

6. Tarkasta ompelujälki. 

7. Tuubihuivi on valmis!
Joten kirpparitavaroita kasatessa kannattaa todella miettiä, voisiko jostakin tehdä vielä käyttökelpoisen vaatteen tuunaamalla sen uudeksi. Tuubihuivin voi tehdä myös vanhasta miesten paidasta (mailtaan sopivampi kuin naisten) ja mikä ettei myös vanhasta hameesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti