31. lokakuuta 2015

Säästökuukausi

Säästökuukausi 
Mukavaa viikonlopun alkua täältä Parkanosta. Tultiin viettämään rauhallista viikonloppua arjen tohinan vastapainoksi ja tää on paikka, jossa oikeasti voi, saa ja pystyy ottamaan rennosti. Viimeistä lokakuun päivää viedään ja huomenna on jo marraskuu, ensimmäinen talvikuukausi. Sain lokakuun alussa idean että haluan toteuttaa jokavuotisen Älä Osta Mitään Ylimääräistä -kuukauden. Viimeiset pari kuukautta olen elänyt en niin kauhean säästeliäästi ja joulukuussa rahaa saa kulumaan joululahjoihin, joten säästökuukausi on hyvä viettää nyt tähän kohtaan.

Pakolliset menot (asumismenot, ruoka, puhelinlasku, kuntosalimaksu, julkinen liikenne) hoidan tietysti tavalliseen tapaan, mutta aion kiinnittää huomiota ruokaostoksilla kilohintoihin. Pyrin tekemään ruokaostokset isommissa kaupoissa sekä Lidlissä. Lisäksi ajattelin tuijotella postiluukusta tulevia tarjouslehtisiä. Ylimääräisiä menoja ovat vaate, kenkä, laukku ja muut asuste ostokset, leffassa käynti (mutta onneksi on sarjalippuja jäljellä), kodin ostokset (sohvaa ei lasketa, koska se ostetaan silloin kun se löytyy), mahdolliset yöelämän menot ja kauneudenhoitomenot (pois lukien pakollinen kampaaja) yms. Lisäksi aion varata kirpputoripöydän ja saada sitä kautta säästettyä rahaa entistä enemmän.

Olen kokeillut säästökuukausia aiemmin muistaakseni nelisen kertaa joutunut, ja varmasti joudun tälläkin kertaa, kärvistelemään ja tulen taas kiroamaan koko hienon ideani. Jokaisen säästökuukauden jälkeen on ollut hieno fiilis ja voi olla itsestään entistä ylpeämpi. Katsotaan sitten marraskuun viimeisenä tai joulukuun ensimmäisenä päivänä paljonko prosentuaalisesti säästin rahaa marraskuussa keskivertoo kuukauteen nähden.

Lähtekää joku muukin säästökuurille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti