23. joulukuuta 2015

Coffee & one Apple

Coffee & one Apple
Olen viimeisen vuoden ajan nyt jahkaillut uuden tietokoneen ostoa. Vanha on 5 vuotta vanha ja se on siinä kunnossa että kahdesta näppäimestä puuttuu se päällysosa, L-kirjain toimii kun painaa voimalla, äänenvoimakkuuden säädin ei toimi lainkaan, koneen käynnistyminen kestää 5-10 minuuttia, tietokone haluaa päivittää itseään jokaisen käynnistyksen yhteydessä ja kaiken kukkuraksi kone toimii toimiessaan ihan jumalattoman hitaasti. Niin ja akku taitaa kulua 15 minuutissa. Mitä olette mieltä, olisiko aika hankkia uusi? 

Olen nyt jahkannut uuden koneen oston kanssa oikeastaan kahdesta syystä, a) Pöytäkone vai kannettava? ja b) Apple vai joku edullisempi? Pöytäkoneen hankkiminen olisi järkevää, koska silloin konetta käyttäisi tietyssä paikassa ja ergonomia olisi oletettavasti parempi kuin kannettavaa käytettäessä. Ongelmaksi nousee kuitenkin se että koneelle täytyisi silloin hankkia oma pöytänsä, mikä aiheuttaisi rahan menoa entisestään koska minulle ei kelpaa mikä tahansa pöytä. ja toisekseen nykyiseen asuntoon ei oikein mahdu erillistä pöytää koneelle. Kannettavan hankkiminen olisi puolestaan järkevää juuri sen takia, että koneen saa otettua mukaan minne meneekään eikä se tarvitsisi kotona erillistä tilaa. Toisaalta taas kun kannettavan voi ottaa mihin vain niin sen ääressä tulee istuttua enemmän kuin pöytäkoneen ääressä. Ja ergonomia, se voidaan unohtaa kun tämä puoli sokea tuijottaa ruutua ruokapöydän ääressä :D 

Kuten moni varmasti tunnistaa ja tietää omalla kohdallaan, niin sillä merkillä on väliä. Aiemmat koneeni ovat olleet poikkeuksetta HP:n koneita, puhelimet ovat olleet Nokiaa ja viimeisen 5 vuoden aikana HTC on valloittanut sydämeni, mutta tabletti on Applen, IPad Mini. Tabletti on minun toinen Applen tuote sitten IPodin ja onhan Apple nyt aivan omaa luokkaansa. Applen käyttöjärjestelmä ja ulkonäölliset ominaisuudet ovat mieleeni. Applen tuotteista löytyy kotoa nykyisin myös MacBook Pro sekä Apple TV.

 Käytän konetta paljon kuvien muokkaamiseen ja säilyttämiseen, kirjoittamiseen ja perus netin selailuun. Tulevaisuudessa tulen käyttämään konetta myös verkkokaupan pyörittämiseen ja siihen liittyvien asioiden hoitoon. Nykyisin kuvat saa onneksi tallennettua pilvipalveluihin joten välttämättä ei tarvitse ostaa markkinoiden isomuistisinta konetta. 

Mikähän nykyisistä Applen kannettavista olisi järkevä hankkia? Te, jotka Applen kannettavia omistatte niin nyt saaja pitää avata suunsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti