25. maaliskuuta 2016

New York tärpit

New York tärpit

 Matkaa kannattaa katsoa lentodiili.fi kautta.

 Hyvä matkustusaika on maaliskuussa, koska hotellit ovat hieman edullisempia, ei ole kylmä eikä kuuma ja nähtävyyksiin ei ole hirveitä ruuhkia. Toki nyt sääolosuhteet olivat poikkeuksellisen lämpimät. Parhaimmillaan lämpötila nousi yli 20 asteen.

  6 päivän matka on minimi mittainen jos haluaa nähdä ja kokea paljon.

 Jos aiot kiertää perus nähtävyyksiä (Top of the Rock, Empire State Building, laiva sightseeing, luonnontieteen museo) osta City-passi. Sen voi ostaa etukäteen, tulostat vain kuittilapun ja ensimmäisessä nähtävyydessä saat virallisen passin. Hinta 116 $

 Kannattaa luoda kartta Google Mapsiin, johon laitat nähtävyydet, muut paikat joissa haluat käydä ja nähdä, ostospaikat ja ravintolat. Helpottaa huomattavasti liikkumista ja saat tehokkaasti kierrettyä kaikki paikat.

 Pitkän lennon jälkeen kannattaa ottaa taksi kentältä (JFK) keskustaan Taksimatka kestää 45—60 min. ja maksaa tippeineen noin 65 $. Ei tarvitse lähteä seikkailemaan Airtrainillä ja metrolla väsyneenä! Airtrain + Metrolla vaihtoehtoisesti 7.75 $ ja matka kestää reilun tunnin ja vaihtoja matkan varrella hotellin sijainnista riippuen 1-3.

  Osta Metro-kortti. Viikko 31 $ + 1 $ kortti

 Top of The Rockiin kannattaa mennä illalla ja Empire State Buildingiin päivällä. Toki makuasia tämäkin.

  Kannattaa ehdottomasti käydä Macy'sin alennusmyynneillä.

 Paras Century 21 liike löytyy Wall Streetiltä.

 230 fifth Rooftop Bar on käymisen arvoinen kattoterassi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti