21. toukokuuta 2016

DIY: Teetetyt vaatteet

DIY: Teetetyt vaatteet

Olen teettänyt aikuisiällä vain kaksi juhlamekkoa ja pitkän trikootakin. Mittojen ja toiveiden mukaan tehty on aina mittojen ja toiveiden mukaan tehty. Miksi teettää vaatteita? A) vaatteet ovat uniikkeja ja b) saa juuri sen kokoisen kun haluaa.

Teetin taannoin ylioppilasjuhliini mekon, koska halusin uniikin mekon ja koska minun oli vaikea löytää istuvaa mekkoa valmiina, niin että se olisi rintojen ja vyötärön kohdalta sopiva. Kokotaulukoiden mukaan rintojen kohdalta M-koon mekko ja vyötäröltä xxs-xs. Jälkimmäinen ongelma on itseasiassa nykyään vieläkin pahempi kuin ennen. Edelleen kärsin tuosta toiseksi edellisessä lauseessa mainitsemastani ongelmasta, mutta myös siitä että vyötärö/ lantio ja reidet ovat täysin eri paria housukaupoilla. Yksi syy siihen miksi en farkkuja käytä, on se etten löydä tarpeeksi istuvia mistään. Omistan tällä hetkellä yhdet farkut (joita olen käyttänyt viimeksi viime syksynä) ja yhdet farkkulappuhaalarit (jotka oikeasti jopa istuvat). Joten jos haluan haluan tyköistuvan juhlamekon, ilman että se on A-linjainen (joita yleensä siis suosin koko-ongelmani takia) niin kaupasta en sellaista löydä.


Uusin teetetty vaate, pitkä trikootakki - on ollut jo pidemmän aikaa suunnitelmissa. Hankin itse raidallisen kankaan ja vetoketjun Marimekon Outlet -myymälän löytökorista ja langat löytyivät kotoa äidiltä peritystä ompelulaatikosta. Suunnittelin vähän mallia itsekseni, otin tarvittavia mittoja ja sovin treffit ompelijan kanssa. Yhdessä katsottiin vielä vähän tarkemmin ja viimeisteltiin suunnitelma. Ompelija hankki vuorikankaan ja ei mennyt vajaa pari viikkoa kun takki tuli postissa muiden ompelemusten kanssa kotiin.

Mitä ehdottomuuksia ja yksityiskohtia trikootakissa on?
Ehdottomasti A-linjainen, huputon ja pyöreä pääntie. Ykityiskohtina syvät vetoketjuttomat piilotaskut, musta vetoketju, pyöreän pääntien ja halkio taka-ala helmassa. Syvät piilotaskut, etteivät tavarat huku ja putoa taskuista. Vetoketjuttomat, että takki näyttää rennolta eikä yhtään juhlavalta. Musta vetoketju tuomaan kontrastia. Pyöreä pääntie tukemaan naisellisuuttaa. Halkio taka-ala helmaan vapauttamaan helman liikettä.


Trikootakki on täydellinen farkkujen, shortsien ja yskiväristen vaatteiden kanssa keväällä ja kesällä. En tiedä käytänkö mitään muuta takkia kesällä. Lisäksi teetin ompelijalla piilotaskuessun ja poistatin valkoisesta pörrötakista hihat. Piilotaskuessusta sekä pörröliivistä kuulette myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti