29. toukokuuta 2016

Tarpeita vastaava

Tarpeita vastaava

Reilu 5 vuotta sitten ostin entisen työkaverin kehumana tuolloin hieman tuntemattoman HTC:n puhelimen, HTC Desire HD:n. Puhelin oli kuin unelma, se toimi moitteettomasti aina ja toimii itse asiassa edelleen. Jouduin kuitenkin kahden vuoden käytön jälkeen luopumaan, koska fonttikokoa ei saanut niin suureksi kuin näkö olisin tarvinnut. Vaihdoin seuraavaan HTC:n puhelimeen, HTC One M7. Nyt puhelimen ostosta on kulunut 3 vuotta ja viime Pääsiäiseen asti se toimi moitteettomasti. Pääsiäisenä puhelin putosi lenkillä ja on siitä asti sammuillut omatoimisesti ja varoittamatta, lisäksi näytössä on joku vika ja nyt 3 viikkoa sitten puhelimen mikrofoni lakkasi toimimasta. Puhelinta pystyy kuitenkin käyttämään, mutta soittaessa on käytettävä kaiutinta tai kuulokkeita.

Noin kuukauden verran selailin eri puhelin vaihtoehtoja, toisinaan puoli paniikissa :D. Vaihtoehtoina olivat HTC One M9 ja M10 sekä iPhone 5S, 6, 6 plus ja 6S. Vaikka olen joskus vannonut etten osta iPhonea, niin kyllä se ihmismieli vain muuttuu ja iPhonet olivat vahvoja ostovaihtoehtoja HTC:n rinnalla. Mutta mitä vaadin puhelimelta? Tarvitsin siis puhelimen, jolla voi soittaa. Hah hah ^^ Siinä oli oltava kamera, jolla saa otettua hyviä kuvia. Näytön oli oltava vähintään 4.7” ja fonttikoko oli saatava riittävän suureksi koko puhelimen käyttöominaisuuksia ajatellen. Siinä oli oltava hyvä synkronoituvuus läppärin ja tabletin kanssa sekä tallennustilaa oli oltava sopivasti, toki kaikki kuvat tallennan pilvipalveluun. Meinasin jo tuossa hetki sitten ostaa yhdeltä tutulta käytetyn iPhone 6 plussan, mutta se on valtavan kokoinen enkä halua niin isoa, vaikka myös tallennustilan määrä mietitytti. iPhone 6S kuten myös 6 plus eivät menneet budjettiin. iPhone 5S olisi ollut muuten ihan täydellinen ja edullinen peruspuhelin, mutta näyttö oli liian pieni. HTC One M10 ja M9 olisivat olleet varmasti hyviä vaihtoehtoja ominaisuuksia puitteissa, mutta M10 on ei mennyt budjettiin. HTC One M9 ja iPhone 6 jäivät siis jäljelle.

Päädyin iPhone 6, koska HTC:n puhelimia ei päässyt testaamaan missään käymässäni liikkeessä. Sain kotona olleesta Laurin vanhasta Samsungin puhelimesta hyvät vaihtorahat ja uusi puhelin lähti yllättävän edullisesti. Kotoa ei löytynyt puhelimelle sopivaa suojakuorta, niin näpyttelin itseni pikaisesti Ebayn sivuille ja tilasin silikonisen suojakuoren D ja nahkaisen ruskean suojakotelon

Näinkin pieni asia, kuin materia - uuden puhelimen hankinta, saa niin hyvän mielen aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti