19. kesäkuuta 2016

Kokkikolmonen

Kokkikolmonen

400g jauhelihaa
200g miniluomutomaatteja
oman maun mukaan jalopenoja
1 munan valkuainen
1 muna
pieni sipuli tai sipulimaustetta
300g pakastekasviksia
rosepippuria
mustapippuria
merisuolaa
öljyä

- Silppua jalopenot pieniksi paloiksi, erottele yksi valkuainen keltuaisesta, riko yksi kokonainen muna ja sekoita jauhelihan kanssa. Mausta lihapullataikina rose- ja mustapippurilla, sipulijauheella ellet laita pientä sipulia sekä merisuolalla.

- Sulata pakastekasvikset kiehauttamalla tai ottamalla ne fiksusti jo etukäteen sulamaan.


- Soseuta tomaatit smoothiekoneella tai vastaavalla laitteella sileäksi soseeksi ja lorauta 1.5dl vettä sekaan. Lisää joukkoon ripaus merisuolaa.

- Voitele vuoka öljyllä.

- Pyörittele kuusi isoa lihapullaa ja asettele ne vuokaan yhtä kauaksi toisistaan kuin vuoan reunoista.

- Asettele kasvikset tasaisesti lihapullien ympärille ja kaada tomaattikastike ympäri vuokaa niin että kasvikset peittyvät.


- Laita jääkaappiin maustumaan 45minuutiksi

- Paista uunissa 200 asteessa 30min.

Ja vuolaa, ruoka on valmis! Kylkiäisiksi suosittelen raejuustoa ja ison lasin rasvatonta maitoa, niin ja ehkä pari hapankorppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti