23. elokuuta 2016

Yö parvekkeella

Yö parvekkeella

Nukkuminen parvekkeella kesäyöna on ollut mun ”Must To Do Someday” -listalla jo liian pitkään. Onnekseni säätiedoitukset lupasivat lämpimiä öitä, joten päätin kokeilla ideaa ja nukkua parvekkeella. Aluksi olin hieman skeptinen +15 asteessa nukkumisesta, mutta olisi pitänyt taas unohtaa liika ajattelu. 

 
 

Yöpaikan valmisteluihin meni vajaa kymmenen minuuttia aikaa ja siihen kuuluu lasitettu parveke, suhteellisen lämmin yö, jumppamatto, vieraspatja, fleeceviltti, lähes kaikki kodin koristetyynyt, untuvatäkki, pussilakana, tyyny, töppöset tai villasukat jalkoihin sekä yöasu oman mieltymyksen mukaan. Siirryin parvekkeelle jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa ja tein hetken aikaa blogijuttuja peiton alla makoillen. Koneen suljin yhdeksän jälkeen, hain vesilasin parvekkeelle, pelasin hetken aikaa koukuttavaa peliä ja aloitin katselemaan taivasta ja kuuntelemaan ympäristön ääniä. 



Oli jotenkin ihan uskomattoman rento fiilis ja tuntui että sain hengitettyä paremmin kuin pitkään aikaa. En tiedä johtuiko se happirikkaasta parvekeilmasta vai jostakin muusta, mutta siltä se tuntui. Kuunnellessa ympäristön ääniä havahduin kuuntelevani myös omia pään sisäisiä ääniä. Ajattelin mennyttä kesää ja tulevaa yhdeksän kuukauden mittaista ajanjaksoa. Tästä yhdeksän kuukauden ajanjaksosta tulee varmasti jännittävä ja elämää rikastuttava. Uskoakseni siihen kuulu myös ainakin yksi lyhyt ja yksi pitkä ulkomaanmatka. Siihen kuuluu synkkiä aamuja, pitkiä pimeitä iltoja, vesi-, räntä- ja lumisadetta, lämpimiä syys- ja kevätpäiviä, mutta myös hyytäviä pakkasilmoja. SItten jossakin kohtaa filmi vain katkesi ja olin nukahtanut.

Heräsin puolen yön aikaan käymään vessassa ja jatkoin uniani erittäin sikeästi viiteen asti. Herätyskellon soidessa olin pirteä kuin peipponen ^^. Ei tullut yön aikana yhtään kylmä, jossakin kohtaa muistan laittaneeni jalat ulos peiton alta viilentymään. Nukuin paremmin kuin omassa sängyssä! Tämä ei varmastikaan jää kertaluonteiseksi kokeiluksi, tiedä vaikka nukkuisin ensi yönkin parvekkeella. Viimeistään sitten ensi kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti