4. syyskuuta 2016

Kesän bucket list


Kesäkuussa aioin ja halusin olla, mennä ja tehdä, kierrellä, kulkea ja käydä, viettää, vierailla ja matkustaa, opetella, treenata ja suunnitella, juoda, syödä ja saunoa, juosta, nukkua ja rentoutua, mutta ennen kaikkea elää. Aioin ja halusin…

√ kesälomailla (heinäkuu) jossain muualla kuin Helsingissä aina kun mahdollista:
Kesäloma oli kokonaiset 30 päivää, josta 21 päivää vietin Tampereella, 4 Parkanossa, 3 Kööpenhaminassa ja ainoastaan 2 Helsingissä.

- mennä mökille heinäkuussa pariksi päiväksi:
Alunperin meidän piti mennä Laurin kanssa mummun mökille yhteisellä lomaviikolla, mutta säät olivat sen verran epävakaiset että mökille meno jäi. Toki heinäkuun viimeisenä viikonloppuna käytiin Laurin sedän mökillä päiväseltään, mutta sitä ei lasketa kyllä mökkeilyksi.

- opetella elämään ilman maito- ja leipätuotteita, kun ne ei tosiaan näytä sopivan vatsalleni:
Päätin aloittaa vähentämään, en kokonaan sulkemaan pois. Hyvässä vauhdissa ollaan, mutta ei todellakaan vielä maalissa.

√ juoda aamukahvit Tammelantorilla ja kierrellä kirpputoria jonakin kauniina päivänä:
Kävin Tammelantorilla muutamana uskomattoman kauniina kesäpäivän aamuna. Ensimmäisellä kerralla istuskelin penkillä nauttien olosta, elosta ja aamukahvista. Toisella kerralla kiertelin kirpputorin ja nautin lämmöstä.

√ viettää perheen ja ystävien kanssa aikaa niin että näkyy ja tuntuu:
Perheen kanssa tämä kyllä toteutui enemmän kun kuvittelin, mutta kavereiden kanssa ei.

√ mennä Pyynikin kesäteatteriin:
Kävin katsomassa Laurin vanhempien kanssa ekalla lomaviikolla Taivaan tulet. Paljon huumoria ja samperin kylmä ilma.

√ juoda aamukahvit parvekkeella tai terassilla joka ikinen mahdollinen päivä:
Ensimmäiset aamukahvihetket ulkona oli Parkanossa heinäkuun toisella viikolla, kun istuttiin porukalla mukit kädessä auringonpaisteessa ja mittari pomppi jo jossakin +20 asteessa. Heinäkuun viimeisen viikon maanantaista lähtien join aamukahvit ulkona aina elokuun puoleen väliin asti.

- juosta Tampereelta Nokialle:
Jäi toteuttamatta ihan oikeasta syystä. Mummo oli lähes koko kesäloman sairaalassa, joten ei Nokialle juoksemisesta olisi ollut mitään iloa kenellekään.

√ mennä Lemminkäisen kalliolle katsomaan lentokoneiden laskeutumista: 
Käväistiin toteuttamassa tämä heinäkuun ensimmäisenä päivänä, päivänä jolloin kesälomani alkoi. Mieletön +20 astetta, pilvetön taivas ja aika mieletön tunne kun lentokone näyttää laskeutuvan päälle tai ainakin lentävän ihan kohti.

√ tehdä retken Lammassaareen:
Tämä pienimuotoinen haave toteutettiin yhtenä kesäkuisena lauantaina. Reppu selkään, termariin kahvia ja menoksi!

√ matkustaa Kööpenhamnaan:
Aivan mahtava viikonloppureissukohde. Riittävästi nähtävää ja koettavaa, sopivasti ihmisiä ja mikä parasta ihan täydellinen valokuvauskaupunki.


- tehdä 50-100 kilometrin pyöräretken:
Pisin pyörälenkkini taisi olla reilu 30 kilometriä. EI ollut oikein aikaa ja sellaista säätä kun olisin toivonut että olisin lähtenyt yhdellekään yli 50 kilometrin pyörälenkille. Ensi kesänä aion kuitenkin pyöräillä Tampereelta Parkanoon!

√ treenata paljon ulkona ja aloittaa käsien treenaamisen:
Kesäkuussa kävin muutaman kerran viikossa salilla, heinäkuussa en käynyt kertaakaan, mutta elokuussa treenasin pääasiallisesti salilla (lonkkavamman takia). Käsien treenaaminen lisääntyi minimalistisesti tekemieni toiminnallisten kotitreenien takia heinäkuussa. Olisin halunnut treenata enemmän ulkona, mutta se ei mahdollistunut elokuussa lonkan kuntouttamisen takia.

- saunoa saunassa kuin saunassa aina kun on mahdollista:
En käynyt saunassa kertaakaan kesän aikana :DDD Varmastikin syystä että kesäkuussa ottamani lävistyskorut eivät meinanneet parantua lainkaan, joten ajattelin että teen vaan hallaa jos ne oikeasti tulehtuvat pahasti.

- suunnitella uutta tatuointia ja varata ajan:
Uusi tatuointi ja sen suunnittelu ovat vielä tulevaisuutta. Otin kesäkuussa tatuointikuumetta lievittääkseni kaksi uutta lävistystä vasempaan korvaan, ja se toimi!

√ kulkea shortseissa ja mekoissa aina yli 15 asteen lämpötilassa:
Taisin kesä-elokuun aikana (92 päivää) käyttää pitkiä housuja peräti 20. päivänä. Elokuussa tuli käytetty shortseja ja mekkoja hieman vähemmän, koska tuuli teki ilmasta huomattavasti kylmemmän vaikka olikin yli 15 lämmintä.


- nukkua päikkäreitä aina kun tekee mieli ja on mahdollista:
Nukuin ainoastaan kolmet päikkärit vaikka mieli olisi tehnyt nukkua useamminkin.

√ käydä Linnanmäellä tai Särkänniemessä ainakin yhdessä laitteessa:
Heinäkuisen Kööpenhaminan reissun Tivolin kahdessa laitteessa käyminen sai riittää, mutta lasken silti tavoitteen toteutuneeksi. Lauri kyllä ehdotti yksi viikonloppu kotona ollessa että mentäisiin Linnanmäelle, mutta Tivolissa tulleen pahan olon vuoksi ei kauheasti huvittanut mennä enää tänä kesänä yhteenkään laitteeseen.

√ vierailla Porvoossa:
Alunperin oli tarkoitus mennä jo toukokuussa tai kesäkuussa, mutta sopivaa ajankohtaa hyvällä säällä varustettuna ei tullut. Porvoon reissu tehtiin elokuun lopussa täydellisen kesäpäivän lämmittämänä. Ihana kaupunki!

- käydä iltauinnilla yhdeksän jälkeen meressä tai järvessä ainakin kahdeksan kertaa:
Jotenkin jo ehkä etukäteen tiesin että en kyllä tule kesän aikana käymään kerran viikossa uimassa. Mutta kävin minä sentään kerran järvessä uimassa koko kolmen kuukauden aikana.

√ syödä paljon tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja marjoja:
ja näin myös tein!

√ käydä Turussa siskon luona:
Vietettiin minun synttäreitä Turussa elokuun viimeisenä viikonloppuna ja kutsuttiin itsemme siskolle kylään. Ei voisi paremmalla paikalla olla koti.

√ elää ikimuistoisia päiviä tehden juuri niittä juttuja mitä milloinkin mieli tekee:
Elämä oli kesällä ja erityisesti kesälomalla juuri sellaista että elin niin hetkessä kuin vain olla ja voi.

- käydä katsomassa auringonlaskun Malminkartanon huipulta:
Tänä kesänä se ei toteutunut, mutta viime kesän muisto on edelleen katsottavissa niin kuvien kuin videoiden muodossa.

√ kuvata kaikki kesän tärkeimmät hetket:
Check!

√ nukkua parvekkeella ainakin yhtenä lämpimänä kesäyönä:
Mittarin lukema yli 15 asteessa ja vedin 5. peräkkäistä yötä parvekkeella. Uskon, että tästä tuli joka kesäinen traditio. Mistä sitä tietää vaikka nukkuisin koko kesän parvekkeella. Uni tulee paremmin ja näen paljon enemmän unia.


- saada D-vitamiinia talven varalle:
Nyt en kyllä ole ihan varma toteutuiko tämä. Eihän kesällä niin monena päivänä kovin aurinkoista ollut että olisin sitä riittävästi saanut säästöönkin.

√ viettää syntymäpäiväni hotelliyön kera:
Kyllä! Viime syksynä voitin EasyFitin valokuvakilpailussa Sokos Hotelin lahjakortin ja käytettiin se viime viikonloppuna Turussa la-su yönä.

- päästä kampaajalle:
Noup, aliarvioin hieman hiusten kasvunopeuden vaikka kyllähän nämä kasvavatkin miltei 2.5cm kuukaudessa. Jos kesä jatkuisi marraskuuhun asti niin silloin voisin sanoa että tämä haave toteutui!

- käydä taidemuseossa:
Toukokuussa kävin asiakkaiden kanssa Kiasmassa ja silloin päätin että kesällä käyn jossakin toisessa taidemuseossa. Olisin halunnut käydä katsomassa Sara Hildenin taidemuseossa Ron Nueckin näyttelyn, mutta se vain puoliksi unohtui ja jäi sitten näkemättä. Turku viikonloppuna meinattiin myös mennä museoon käymään, mut se sitten vaan jäi.

- rentoutua kunnolla:
Done! Tämä oli ehkä koko kesän eniten toteutunein asia ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti