19. marraskuuta 2016

Ihan koukussa äänikirjoihin


Enpä olisi uskonut hurahtavani näin totaalisesti äänikirjojen vietäväksi.

Olen ollut Celia kirjaston jäsen nyt yli 5 vuotta. Olen ollut hyvin tyytyväinen valikoimaan ja toiveiden huomioon ottamiseen. "Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian palvelut sopivat myös palveluihin oikeutettujen henkilöiden kanssa toimiville yhteisöille, kuten päiväkodeille, kouluille ja vanhusten palvelutaloille."

Aluksi kuuntelin äänikirjat Celialta lainaksi saatavalla Daisy -soittimella ja ensimmäisiä kuuntelemiani kirjoja olivat kaikki Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat (kuuntelin ne iltasatuina), Stephenie Meyerin Twilight -kirjat ja muutama fysioterapeutin opinnoissa tarvittuja kirjoja. Äänikirjat tulivat parissa kolmessa päivässä kirjeellä kotiin. Eikä ei tarvinnut palauttaa vaan ne sai tuhota ja viedä kierrätykseen. Palautin kuitenkin Daisy -soittimen muutettuani pois Seinäjoelta, jonka jälkeen en kuunnellut äänikirjoja reiluun kolmeen vuoteen. Viime syksynä tutustuin kuitenkin tarkemmin Celian tarjoamiin palveluihin, koska halusin taas kuunnella äänikirjoja. Löysin ja latasin puhelimeen ja tabletille Pratsam reader -sovelluksen. Loin Pratsamille omat tunnukset, kirjauduin Celian verkkokirjastoon ja latasin haluamani kirjat Pratsam readerilla kuunneltavaksi. Kirjastolta tulee sähköpostiviesti kun lainat vanhenevat ja äänikirjan palauttaminen tapahtuu yhdellä napin painalluksella. Täydellisen helppoa! Tämä on yksi suurimmista positiivista puolista mitä nökävammaisena saan.

Ensin kuuntelin Maaret Kallion ja Osmo Kontulan Happy end seksuaalisesti vireät pitkät parisuhteet (alle viikossa) ja nyt on kuunneltavana Elaine N. Aronin Erityisherkkä ihminen sekä Kimmo Takasen Tunne lukkosi. Seuraavina kuunneltavani kirjoina ovat Seija Ahavan Taivaalta tippuvat asiat, Maaret Kallion Lujasti Lempeä sekä Elaine N. Aronin Erityisherkkä ihminen ja parisuhde ja Kimmo Takasen Tunne sydämesi. Kaksi viimeistä kirjaa ovat jatko-osia nyt kuuntelussa oleville kirjoille. Lisäksi olen ajatellut lainaavani taas iltasaduiksi soveltuvia lastenkirjoja, jotakin sellaista helppoa ja hauskaa pureksittavaa. Olen myös aikeissa tehdä Celialle pyynnön kahdesta kirjasta, joita tulen tarvitsemaan ensi vuonna pääsykokeisiin lukemisen yhteydessä.

Uskon, että tulen käyttämään Celia kirjastoa jatkossakin ja varmasti ainakin omien lasten kanssa. Minä kun en pysty lapsilleni kirjoja lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti